26.11.2012

Pizza Rax: Salaattibuffet

Tänään kävimme ystäväni kanssa lounaalla Raxin salaattibuffetissa. Söin kaksi lautasellista salaattia; ilman kanaa tai juustoja. Ihania sämpyläpalleroisia söin muutaman liikaa ja join puoli mukia limpparia. Light-limuista en pidä lainkaan. Niin hyvää! Raikas ja keveä lounas. Suosittelen! Ainakin meitä lähimpänä olevassa Raxissa on aina todella tuoreet kasvikset ja astiat täynnä.

Pizza Raxin salaattia

Päivälliseksi tein taas soijarouheesta kastikkeen, tällä kertaa perunoille. Tein kastikkeen samaan tapaan, kuin tavallisen jauhelihakastikkeen ruskeaan kastikkeeseen, ilman turhia kermalisäyksiä. Oli todella hyvää ja maistui lapsillekin. Olen aivan rakastunut soijarouheeseen, harmittaa etten jo vuosia aiemmin korvannut kaikkea jauhelihaa tällä!

Soijarouhekastike perunoille

1 dl tummaa soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
1 sipuli silputtuna
2 rkl jauhoja
muutama dl vettä
loraus ketsuppia
mausteita maun mukaan, esimerkiksi mustapippuria, sipulijauhetta, yrttimaustetta tai paprikajauhetta

Liota soijarouhetta kasvisliemessä n. 15 min. Kuullota sipulit öljyssä, lisää joukkoon soijarouhe, jauhot ja sekoita vähitellen joukkoon vettä, niin että koostumus on mieleinen. Mausta makusi mukaan ketsupilla ja muilla mausteilla. Anna hautua 10 min. Tarjoa perunoiden kera.


Aamulla oli tosi turvonnut ja nestevajeinen olo ja minä tyhmänä kävin vaa'alla. Painoa oli tullut melkein kilo. Toivotaan, ettei johtunut viikonlopun mässäilyistä, vaan että oli turvotusta mausteisesta bolognesekastikkeesta. Nyt olo on ainakin keveämpi. Jännittää aamuinen punnitus! Tämän päivän kalorit ovat 1250. Tähän olen tyytyväinen. Liikunnan suhteen en ole tyytyväinen; on tullut viime päivät jätettyä se pelkän arkiliikunnan varaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti