23.11.2012

Luomua

Kiertelin tänään miltei tunnin kaupassa. Ostelin kaikkea keveää ja tutkin kaupan luomu-tarjontaa. Olin todella positiivisesti yllättynyt verrattuna vakkari kaupan tarjontaan. Ostin rasvatonta luomumaitoa, -fetaa ja -tuorejuustoa. Vaikka Valio mainostaa, että heidän tuotteisiinsa maitoa tuottavat lehmät elävät onnellisesti, tuntuu luomu silti paremmalta vaihtoehdolta. Maitoa tuottavien eläinten olot saattavat olla niin hirmuiset, puhumattakaan lihan tuottajista.


Luomu maistuu paremmalta, koska se tulee onnellisilta eläimiltä ja se on alusta asti tuotettu luonnonmukaisesti, mutta hinta on selvästi korkeampi. Nyt laihiksella koen sen ihan positiivisena asiana, koska käytän luomutuotteita selvästi säästeliäämmin. Useimmissa luomutuotteissa rasvaprosentti on melko korkea, joten annoskokoon on myös kiinnitettävä huomiota.


Ostin myös luomu-kaurahiutaleita ja maustamatonta luomujugurttia. Näistä teen aamulla ihanan tuorepuuron. On nyt parin päivän ajan tullut tavallinen puuro jo korvista, on pakko pitää pieni tauko ja kokeilla muita aamupaloja.

Täältä ja täältä löytyy lisää tietoa luomusta.

1 kommentti:

  1. Itse tulee myös nykyään aika paljon luomua suosittua syömisissä :)

    VastaaPoista