19.12.2012

Kasviskinkku kipeänä ja psylliumia

Voi itku, mä tulin ihan kipeäksi. Aivan kamala nuha/yskä. Hyvä puoli on se, ettei todellakaan tee mieli syödä mitään, muuten on todella ikävää olla näin joulun alla kipeänä, kun olisi niin paljon tekemistä ja ihanat jouluruoat odottavat..


Meidän joulupöytäämme ei tule kinkkua. (Voi possuparkoja <3) Teen sen sijaan vege-kinkun ja juurespateeta hieman ohjetta muunnellen. Lohifilettä teemme myös. Eilen tuli kiva paketti Vegetukusta, ainekset kinkkuun ja muita soija- ja vegejuttuja. Pitää vielä laskeskella, paljonko kaloreita tuossa kinkussa on, ettei mene joulun kalorit aivan liian suuriksi.

Vegejuttuja vegetukusta

Tilasin myös tuollaista psyllium-kuitua. Hintaa melko isolla pussilla oli vain 6 euroa, tuo on monissa paikoissa paljon kalliimpaa. Vegetukun sivulta lainattua:
"Psylliumkuitu on luontaista kuitua ja on sokeriton, kolesteroliton ja lähes kaloriton.
Lisää suolistossa ulostemassaa, kuidut eivät liukene elimistöön. Puhdistaa suolistoa ja elimistöä kuona-aineista. Kuidut edistävät suoliston toimintaa"

Psylliumpussukka

 Lisäinfoa vielä toiselta sivustolta:
"Kuidut puhdistavat suolistoa. Psyllium on siemenkuorta joka ikäänkuin kuorii suolen pintaa puhdistaen sitä ja vieden mukanaan pois kaikkea roskaa. Esimerkiksi hormonit jotka maksa poistaa ja jotka sapen kautta hakeutuvat suolistoon, poistuvat kuitujen avulla. Kuidut poistavat myös kolesterolia ja raskasmetalleja.

Psylliumin käyttö kannattaa aloittaa esimerkiksi noin yhdellä teelusikallisella. Erittäin tärkeää on myöskin muistaa juoda PALJON vettä. Psyllium on vesiliukoinen kuitu ja se sitoo suuren määrän vettä, joten on erityisen tärkeää muistaa riittävä veden juonti kuitujen käytön kanssa. Kannattaa myöskin huomioida ettei ota hivenaineita tai lääkkeitä samaan aikaan psylliumin kanssa, koska se heikentää niiden imeytymistä.
Kuidut ovat erittäin tärkeitä ja valitettavan  usein monikaan ei saa niitä tarpeeksi normaalista ruokavaliosta, varsinkin erikoisruokavalioiden noudattajille kuitulisät ovat tärkeitä. Kuitujen vaikutus ei rajoitu ainoastaan vain suoliston toimivuuteen, vaan ne vaikuttaa positiivisesti myös limakalvojen kuntoon sekä terveen bakteerikannan ylläpitoon."Täältä löytyy psylliumkuitua purkissa, jos se näyttää houkuttelevammalta.

Ajattelin itse kokeilla tätä laihdutuksen tueksi niille päiville, kun en syö puuroa, jotta vatsa toimisi paremmin. Tuo auttaa varmasti tuomaan myös kylläisemman olon. Kerron kokemuksistani parin viikon päästä. 6 kommenttia:

 1. jee, vegehommat kunniaan! meillä vaan miehen haluama possunraato lötköttää tiskialtaassa.... :-(

  VastaaPoista
 2. Voi possuparkoja <3
  Tytölle oli tänään hissan tunnilla näytetty kuinka sikoja teurastetaan. Ei kuulemma ikinä aio syödä kinkkua. Ihan kiva että lapsille opetetaan mistä ruoka tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä, ei edes tarvii liiotella sitä hommaa kun viesti menee perille. en siis tuomitse lihansyöjiä, kukin tekee omat valintansa..... :)

   Poista
  2. tai, no, sekasyöjiksihän niitä vissiin kutsutaan.

   Poista
 3. Miun mielestä jos syö lihaa, on myös tiedettävä mistä se tulee. Siks onkin hyvä jos koulussa puhutaan asiasta!

  VastaaPoista
 4. On todella hyvä juttu, että kerrotaan edes jotain. Mun täytyy nolona tunnustaa, että maitotuotannon kamaluus on selvinnyt mulle kunnolla vasta viime aikoina :( Aloin miettiä niitä Valion onnellisia lehmiä, siinä mainoksessa ja otin asiasta enemmän selvää, eikä asia olekkaan ihan niin. Luomu tuntuu hieman inhimillisemmältä, muttei kai siihenkään ole luottaminen :(

  VastaaPoista