22.12.2012

Jouluvalmisteluja

Olimme eilen lasten kanssa koko päivän Helsingissä jouluostoksilla muien kiireisten keskellä. Arkiliikuntaa kertyi tuntikaupalla. Se olikin hyvä, koska kävimme mäkkärissä syömässä lasten toivomuksesta. Söin kalahampurilaisen, mcfeast juniorin kasvisversiona ja pienen limun. Kaloreita tästä ei edes niin hyvästä lounaasta tuli huimat 856 (oli arvio, koska lapset maistelivat hampurilaisiani). Illalla söin kotona leipää. Päivän kalorit olivat yhteensä 1475. Eli ei kovin paha pikaruokapäivälle. Eikä paino ainakaan ollut tänä aamuna noussut, vaikka siltä tietenkin itsestä tuntui.


Leivoin lapsille aamupalaksi sämpylöitä, ovat iloisia, kun heräävät. Äidin sämpyläthän toki ovat maailman parhaita, vaikka oikeasti olen leipomisen suhteen sämpylöissä kaikkein huonoimmillani. Tuollainen peltileipä-versio usein onnistuu. Aion itsekin syödä tuoreen sämpylän, ennen kuin lähden tekemään viimeiset jouluostokset ja jouluruokaostokset. Sämpylän väliin laitan vähän keijua ja kurkkuviipaleita.
Täällä on ihana tuoksu! Kun teen sämpylöitä, laitan aina osan jauhoista kaurahiutaleita ja loput kokojyväpitoista sämpyläjauhoa.


Aion joulun ajan kirjoittaa syömäni ylös, mutten pyri pitämään kaloreita näin alhaalla. Pyrin siihen, ettei lisäkiloja tulisi. Ja jos niin huonosti käy, että tulee, karistetaan ne samantien! Aion syödä myös muutaman Fazerin sinisen suklaanamun!

Ihanaa joulunodotusta kaikille ja iloa jouluvalmisteluihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti