18.12.2012

Keittopäivä

Villasukat, lämmin suihku ja kuuma tee auttoivat hieman alkavaan flunssaan.
Päätin nyt tehdä tälle ankealle ololleni muutenkin jotain, jotta saisin mielen piristymään ja motivoitua itseni joulusiivoukseen. Ensiksi päätin suosiolla jättää tentit tammikuulle. Minulla on tammikuussa näiden lisäksi vain yksi tentti, joten paha juttu tämä ei ollut laisinkaan. Olen vain niin väsynyt, etten jaksa opiskella tylsääkin tylsempiä juttuja juuri nyt. Tuntui kuin paino olisi lähtenyt harteilta ja sain heti aloitettua kodin siivouksen.


Suihkun jälkeen tein jalkahoidon ja rentoiduin hyvällä omatunnolla netissä surffaillen ja lueskellen blogeja. Olen löytänyt viime aikoina monta kivaa blogia, muiden bloggaajien lukulistojen kautta. On paljon ihania, maanläheisiä blogeja, sekä monia pinnallisempia.. Mahtaakohan ihmisten arki olla päivästä toiseen niin upeaa, millaisen kuvan niistä blogien kautta saa? Omassa arjessani ei ainakaan riittäisi tämän laihiksen lisäksi juuri koskaan mitään loisteliasta kerrottavaa. Voi kunpa kotini olisi aina niin siisti ja puhtaan valkea, kuin monien näyttää olevan....

Tänään meillä syödään kasvissosekeittoa. Se on koko perheen suosikkiruokia. Kasvisten kuorimista ja pilkkomista lukuunottamatta se on todella nopea ruoka ja maku on helppo saada hyväksi. Isosta kattilallisesta syön monta päivää ja kalorit ovat todella pienet. Tänään tein sen suunnilleen tällaisella ohjeella:

Kasvissosekeitto

Bataatti
Porkkanoita
Peruna
Sipuli
Pala kukkakaalia
Kasvisliemikuutio
Pippuria
Luomu-tuorejuustoa nokare
Vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät

Pilko kasvikset. Keitä niitä ja kasvisliemikuutiota kunnes ovat pehmeitä. Mausta. Lisää tuorejuusto. Soseuta. Tarjoa sellaisenaan tai raejuuston kanssa.


Nyt on paljon positiivisempi olo. 200 g viikkopudotus toki oli odotuksia pienempi, mutta ehkä lähiviikkoina saan sen isomman pudotuksen. Pääasia, että suunta on alaspäin. Olen kuitenkin nauttinut elämästä ja syönyt miltei mitä mieli tekee, toki kaloreiden puitteissa. Se lauantain subi mua edelleen kaduttaa.. Opinpahan ettei kannata ahnehtia.

Rakastan tota kasvissosekeittoa ja on niin helppoa kun kaapissa on helppoa ja HYVÄÄ ruokaa otettavaksi milloin vaan. Omien laskujeni mukaan kalorimäärä pienehkölle annokselle ilman raejuustoa ja muita lisukkeita olisi noin 150. Nyt mieli pirteämpänä kotitöiden pariin ja valmistelemaan joulua. Ajattelin jouluna pitää kaksi päivää rennompaa linjaa laihiksen kanssa, sortumatta kuitenkaan ylensyöntiin. Ja kaiken aion kirjata ylös tunnollisesti.

2 kommenttia:

  1. Pienikin pudotus on aina eteenpäin. :) Vaikka kärsimättömyyshän se aina kurkistelee selän takana, mulla ainakin. :D Siksi en ole vielä vaa'alle astunut, vaatteiden avulla olen tilannetta seurannut, mutta voipi olla, että vuoden alusta on vaaka kaivettava sängyn alta esiin. :) Tsemppiä sullekin, ja sosekeitto tosiaan on hyvää... :p

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia ja tsemppiä sinne myös <3

    Se on juuri tuo kärsimättömyys, mikä sinne vaa'alle liian usein ajaa.. Jos kävisi kerran kuukaudessa, olisi tulokset varmasti enemmän motivoivia. Mutta kun en voi olla käymättä vain kerran viikossa, niin pidempi tauko tuntuu ihan mahdottomalta :D

    VastaaPoista