5.12.2012

Joulutorttuja ja hampurilaisia

Olen tänään syönyt kevyesti. Aamupalalla puuroa, lounaaksi kevyttä salaattia ja päivälliseksi kalapuikoista ja leivästä tehdyn "hampurilaisen". Säästelin kaloreita iltaan, koska tyttöni leipoi joulutorttuja ja päätin syödä kaksi! Ja arvatkaas mitä, eipä ne olleet edes niin hyviä kuin odotin. Mahaan tuli inhottava olo liian rasvaisesta taikinasta. Päivän kalorimääräksi tuli 1400. Ilman torttuja olisi ollut paljon vähemmän..



Kaupan kassajonossa pyörittelin hetken aikaa kädessäni viereisessä hyllyssä ollutta Tupla-patukkaa.. Ja otin itseäni niskasta kiinni ja laitoin takaisin hyllyyn. Nälkäisenä ei pitäisi ikinä mennä kauppaan. Ostin "pikaruoaksi" italian pata- ja hawaijin pata-aineksia. Ne ovat meidän perheen helppoa pikaruokaa, eikä kalorimääräkään päätä huimaa, kun lihan sijasta käytämme soijarouhetta. Joukkoon on helppo lisätä myös kasviksia maun mukaan. Käytän melko harvoin valmis- tai puolivalmisruokaa, pidän itse tehdystä. Mutta kiirettä tai yllättäviä tilanteita varten on kiva pitää helposti laitettavia juttuja valmiina. Kiva juttu on, että useimmat pata-aineksista ovat vegaanisia. Hawaijin pataa kokeilemme ekaa kertaa, kerron sitten miltä maistui.


Huomista Itsenäisyys päivää vietämme lasten kanssa kotona toistemme seurasta nauttien, elokuvia katsellen ja teemme hyvää ruokaa; uunilohta, perunoita, kasviksia ja salaattia. Jos kaloreita riittää, aion syödä vähän poppareita. Perjantaina on pikkujoulut, ja silloin päivän kalori määrät ylittyvät varmasti, joten on hyvä pysyä tiukkana ennen sitä. Tosin joulutorttujen ja hampurilaisten syöminen ei kuulosta tiukalta, mutta pääasia on laihduttaa hyvillä mielin, ei kärsien.





Ihanaa iltaa ja kauniita unia kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti