15.5.2013

Hälsans Kök


Olin todella onnellinen kun sain Buzzadorina testattavakseni erilaisia Hälsans Kök-merkkisiä kasvisruokia. Lähikaupassamme ei ollut kyseistä merkkiä kovin suurta valikoimaa, mutta onneksi löysin muualta lisää tuotteita. Valitsin testattavakseni kasvis Filee-pihvejä, soijanakkeja, kasvishamppari-pihvejä ja kasvispyöryköitä. Tuotteet tuntuivat melko hintavilta verrattuna peruseineksiin, mutta itse olen valmis tuon verran enemmän maksamaankin, koska olivat niin laadukkaita. Itselleni on todella tärkeää tietää mitä syön. Einesjauhelihapihvistä esimerkiksi löytyy lihaa ja ties mitä eläinperäisiä juttuja varmasti sadoista eri eläinparoista, että jo ajatus tekee pahaa.


Soijanakkeja syötiin vappuna perunasalaatin ja muiden herkkujen kanssa muiden syödessä tavallisia nakkeja. Nämä olivat testaamistani tuotteista vähiten mieluisia, en ole ikinä liiemmälti pitänyt soijanakeista. Silti olivat parempia kuin monet muiden merkkien nakit ja sain ne syötyä kun yleensä jäävät lautaselle.
Kasvishampurilaispihveistä tehtiin yllättäen hampurilaisia.


Kukaan ei olisi huomannut negatiivista makueroa peruspihveihin verrattuna. Päin vastoin, Nämä olivat omasta mielestänikin todella hyviä. Jos kasvissyöjänä on ikävä lihahamppareita, näillä saa sen ikävän pois täysin. Muut söivät hampurilaisen välissä juustoa ja vieressä hieman turhan pitkään uunissa olleita ranskalaisia.Pyörykät olivat myös herkullisia ja tosi lihaisan oloisia. Myös fileepihvit yllättivät sillä, kuinka fileen kaltaisia ne todella olivat. Valmistus oli helppoa ja voisin kuvitella paistelevani näitä kesällä myös grillissä.
Omani söin pikaversiona pakastevihannesten ja tsatsikisipin kanssa. Ihan huippuhyvää! Nämä tuotteet jäävät ehdottomasti perheemme ruokalistoille.


Tuotteissa todella kiva puoli oli myös herkullinen ulkonäkö. Pinnassa oli paistokuvio valmiina ja vain paistinpannussa käännellen ne olivat aivan pariloidun oloisia.
Hieman miinusta tuli joidenkin tuotteiden vähäisistä valmistusmerkinnöistä. Kaikki eivät kumminkaan pääse netistä ohjeita tarkistamaan. Olivat kuitenkin yksinkertaisia tehdä ja paistuivat pannulla ilman rasvaa. Tästä suurta plussaa laihduttajana!

Jos Buzzadorina toimiminen kiinnostaa, lisäinfoa löytyy täältä ja liittyä voit tästä.

Lisään loppuun vielä suuntaa antavan (ruman)taulukon ravintosisällöistä. Vertailuna käytin kiloklubista löytämiäni sika-nauta pihvejä, rypsipossufilettä, HK-nakkeja ja sika-nautapyöryköitä.


Hälsans Kök

Lihaversio

Proteiini/100 g


kpl
100 g
kpl
100g
Kasvis
Liha
Hampurilaispihvi
126
168
163
251
18
14
Filee-pihvi
104
139
110
Koosta riippuen
13,5
24
Nakit
74
224
101
140
18
12
Pyörykät
24
170
36
238
18
16
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti